Klubbtur 9 og 10 til Mausund

Endelig var det langtur igjen, mange av oss reiste tidlig for å få litt ekstra fiske. Et par timer Onsdag og hel dag Torsdag var planen.

En hel uke i forvegen var værmeldingene fulgt, og det så slett ikke værst ut. Men vi vet jo fra før hvor lunefullt det kan være på Mausund.

Vidar Magnussen, Leif Berglund, Tor Barm, Tormod Bjørnerud, Kjell Røgenes og Ingar Eriksen kjørte fra Halden Tirsdag kveld, rett i helene var Morten Sigvartsen og Roar Grønås. Vi skulle kjøre samlet fra Elgstua, men gutta fra Nes mistet en visker i regnværet og mistet noe tid før de fikk tak i en ny. Natten er veien er lang, så de hadde god tid å ta igjen de andre og rett nord for Alvdal var de samlet. Før vi ankom Orkanger kunne Vidar fort ha skaffet Elgkjøtt for turen, men berget i siste liten, og tidlig morgen kjørte vi utover øyene. Endel Hjort å se som vanlig før vi entret fergekaia på Dyrøy. Skoleferga ville ikke ha oss med, så det ble den vanlige og vi ankom Mausund med Marit (fra Fiskemottaket) ventene på kaia.

Kort tid etter var bagger og utstyr på plass. Vi hadde avtale med Torleif, Roger og Arild for en kort tid på sjøen. Været var fint og vi tøffet til Stålskjære, her ble det jo litt fisk. En kort prat om bord og vi kjørte en tur til Nipe for å se om det var noe. (Været så ut til å gi utaskjærsfiske Torsdag) Det ble kun 4 nedslipp, men godt nok med fisk for tur Torsdag om været holdt. 

Som vanlig fikk vi rense fisk hos Marit og Malvin, og når dette var gjort ankommer Torstein Buckholm Sæle, Steinar Urdahl og Tor Haugen.

Torstein og Steinar skal også være med ut Torsdag, Tot Haugen skal ut og prøve kveita. Vi får en rolig natt å våkner til utaskjærsfiske. Vi går litt forskjellig, men det er båten som drar til Nipe som får mest fisk. Morten perser på Lange på 21,92 kilo. Men det er Roar som tar mest fisk denne dagen. Vel inne igjen blir det renset fisk og lagt på kjøla. Nå har Jan Ekenes med familie ankommet og vi er fulltallige før konkurransedagene.

Iflg værmeldingen er det en liten mulighet for å komme utaskjærs 1. konkuransedag. Endel nye tackler blir laget før natten igjen gir oss litt søvn,

Vi våkner til endel vind , så skipperne blir enige om å prøve å gå til Stålskjæra. Dette fungerer helt fint, så da ser dagen ut til å gi litt fisk.

Jan og Roar følger hverandre tett, og det er Jan som tar seieren med  90,72 Kilo, Roar tar 2. plass med 79,16 kilo og 3. plassen går til Ingar med 51,18 kilo. Morten hadde med skikkelige filetkniver og de som kjøpte denne fikk kjenne på redskapen Marit bruker til vanlig :-).

Det skulle bli innaskjærsfiske siste dagen og da var det egentlig bare Roar som kunne hente inn seieren på Jan, han ble derimot syk og Jan kunne kruse inn til sammenlagtseier .

Leif var allikevel vinner dag 2 med 14,96 kg, Selv om fisken var vanskelig å få, va det veldig tett i toppen denne dagen. 2. plass ble Jan med 14,2 kilo, og Tor Haugen på 3. med 14,08 kilo. Det skilte bare 4 kilo på de 8 øverste plassene.

Tradisjonen tro, avslutter vi med felles middag og premieutdeling. Etter god mat og drikke klargjøres bilene for turen sørover dagen etter, og før ferga går blir all fisk hentet på kjøla. Eventyret er over for denne gang og vi gleder oss til neste møte med Mausund.

 

 

 

Klubbtur 8

Klubbtur 8 tok oss til Engelsviken og Sarpsborg sin festival der det er poengfiske. Vi stilte med bare 9 fiskere

cof

siden to ikke kunne komme.

Det ble en veldig fin dag på sjøen, der det ble tatt brukbart med fisk.

For 3. strake tur er det formannen som stikker av med seieren. Bare å bøye seg i hatten å GRATULERE.

Hans Hofgaard vant Seniorklassen og George Halsey tok størst fisk med en lange på 1,46 Kg. 1. Laget vårt bestående av Hans Martin Hofgaard, Roar Grønås, Jan Ekenes og Torstein Buckholm tok 3. plass.

 

Alle resultater kan ses ved å gå inn på linken under.

http://www.sarpsborghavfiskeklubb.com/files/Festival%202017/Resultatskjema_Engelsviken_havfiskefestival.pdf

Klubbtur 5 Drøbak

Den utsatte klubbtur 5 gikk av stabelen Søndag 04.06.

Regn og lett tåke tok imot oss i Drøbak, burde jo gi fint fiske. Vi startet ved lykta, men etter kun en Torsk over mål, ble det Langebåt, vika med sild og Fyret, før vi måtte opp på mølla, der måtte det jo være fisk………

Neida, et helt utrolig tregt fiske, VELDIG mye senene i hverandre, så vi må nok bli litt bedre på å fiske både med lik vekt og holde oss unne å ligge på bunnen over tid.

Roar Grønås dro 4 Sei, men det holdt ikke mot Hans Hofgaard som tok en Sei på over 3,4 og et par Torsk ved siden av. Hen er vinner for dagen med 6.335 kilo ( Gratulerer ), Roar tok andre plass med 4,99 kilo, utover dette var bare Asbjørn over kiloen med 1,1.

Dette må vel være tidenes svakeste dag i Drøbak, og vi gleder oss over sommerferie og kommer sterkere tilbake etter den.

Grensenappet 2017

Tidlig Lørdag gjorde Fredrikshald Havfiskeklubb i stand til årets Grensenapp. Nesten 60 fiskere skulle konkurrere i poengfiske i Sponvika. Fredrikshald hadde uken tidligere vært ute og sjekket forholdene, som da var heller lunkne. 

Etter registrering og fordeling av fiskere på båtene Bjørg, Gråmåsan Akstholm og Elskling, bar det ut og det skulle bli en nydelig dag på vannet, noe vind, men mer og mer sol utover dagen. Det ble fanget noe fisk men 146 poeng til vinneren Bjørn Bonde Bakkelid, vitner om ikke det helt store. Det var de vanlige artene som ble dratt opp og en HELT UVANLIG EN, Tor Barm dro nemlig opp et Tverrhalet Langebarn, som ikke før er registrert tatt på stang. 14,84 gram og 16,5 cm. 

Gratulerer til KLASSEVINNERE Senior-Bjørn Strand, Herrer-Bjørn B. Bakkelid, Størst Fisk-Sigbjørn Hansen, Damer- Anne K. Ødegård og Junior-Marius Hansen

Her er de største fiskene.

  1. Steinbit 1,425 Sigbjørn Hansen  2. Torsk 1,320 Hans Hofgaard  3. Torsk 1,295 Meik Weider  4. Torsk 0,799 Lars Hellum  5. Torsk0,576.     Andre store fisker Bergnebb 0,072 Hans Martin Hofgaard,  Sypike 0,172 Tormod Bjørnerud,  Skrubbe 0,483 Erling Brandsdal. Tverrhalet Langebarn 14,83 gram Tor Barm

Klubbtur 6 Sponvika og Poengfiske

15 av klubbens medlemmer og en prøvefisker, var med i lett regn men vindstille vær, når vi skulle prøvefiske til Grensenappet. Vi startet omtrent på ombæring og stille vann. Ved stenbrygga nappet det jevnt, men Akstholm slet med å ligge og vi måtte flytte, det ble litt tid på motsatt side, men med lite fisk gikk turen til Koppungen, ikke det helt store, og etter å ha drevet rundt der et par timer, kjørte vi opp under brua. Bet noe og vi avsluttet enda litt høyere uten det helt store bettet.

Hans Martin Hofgaard dro i land seieren (Gratulerer)  med 112 poeng, tett fulgt av Roar Grønås med 111. Raymond Danielsen og Steinar Urdahl, delte 3 plassen med 103 poeng. Raymond fikk også en fin Fløyfisk på 100 gram.

Ønsker alle lykke til på Grensenappet 🙂

« Older Entries