Langturer (arkiv)

 

 

2 dagers tur til Måløy (klubbtur 9 og 10)

UtfartAvreise til Måløy for 2 dagers fiske sto for døren, og 9 fiskere fra klubben reiste opp for og delta. Det var totalt 75 påmeldte og den gode innsatsen i fjor lå på minnet.

Jan og familien var allerede på samlingspunktet på rasteplassen rett sør for Lillehammer når Tormod, Thomas og Roar ankom ( Tormod og Thomas med årets første tur.). Rett i hæla hadde vi Harald og Tor H. , mens Ole og George føk forbi. Tor B. og fruen hadde med seg et barnebarn og hadde kjørt av gårde i bobilen dagen før. Det ble litt å tygge på for de som hadde det, før vi kjørte hele 15 minutter før de som ikke hadde noe og tygge på måtte stoppe og spise. Meden god og mett Harald kusket vi videre oppover og det gikk i gjamt rolig tempo uten noe form for kluss, og vi ankom Måløy i 4 halv 5 tiden. Der møttes vi alle (utenom Tor B, som selvsagt fikk servert av sin fru :-) ) til felles bespisning. Etter en hyggestund med middag, tok vi turen til kaia der vi fikk registrert oss.

Det ble et par pils og litt tackle knyting med sladder før vi hoppet til køys. Ikke alle fikk den søvnen som trengtes, selv med trivelig sengekompis. ( Tormod :-) )

Så kom dagen for den 1 turen, og vi var tidlig nede på kaia og fikk handlet agn og fant båtene. En båt hadde tatt kvelden så Roar og resten av gjengen ble spredt på andre båter.Gutta etter dag 2

Vi blir møtt av mye sjø og selv om vi ikke er enige om størrelsene på bølgene, var det sånn at båter som var kun kort vei fra hverandre ble ute av syne i bølgene.

Det ble en lang dag ute, holde seg fast og fiske, og en del ble også sjøsyke. Men det ble litt fisk. På langt nær som forrige året.

Best av våre ble Roar Grønås som endte på 6 plass på herresiden, akkurat utenfor premiehylla. Dette var også eneste plasseringen som nevnes denne dagen.

Ingen felles bespisning denne kvelden, men igjen noen øl på respektive plasser og mer skravling. (Harald med TOBIS)

DAG 2, skulle vise seg at Fredrikshald skulle ta STORESLEM.Harald med TobisOle (måløy 2014)

Mindre bølger denne dagen, men krappere, de fleste båter gikk ut, men flere kjørte 1 time og 20 minutter tilbake forde noen fiskere syntes det ble for tøft. Leit ettersom det ikke var fisk innafor. Noen båter ble der de var, og Tor Haugen traff riktig båt og fisket veldig bra med 53,3 kilo og vant herreklassen, Ole Løken var også i drivet denne dagen og fikk 38,62 kilo og Vant seniorklassen, i tillegg hadde han lørdagens nest største fisk. Ikke nok med det, Thomas Ludvigsen vant juniorklassen med 6,4 kilo og gjorde dagen komplett.    GRATULERER GUTTER

På Bankett

 

 

Vi koste oss på Bankett med Bacalao og mat fra sjøen, mens en trubadur og Ausekara sto for underholdningen. Gutta hentet Stenger, sneller og fiskebag fra premiebordet. Ellers, måtte Ole la bilen bli igjen, men fikk ordnet med leiebil og er kommet seg hjem, som vi andre.

 

 

Resultatene finnes på nfhk.no, våre egne finnes som vanlig på vår link under resultater.

 

———————————————————————————————————————————————————————————————————

Mausund Klubbtur 4 og 5

Klubbtur 4 og 5 gikk til Mausund med fiske 25 og 26 april.

Roar1. dag var Klubbtur 4 og ble vunnet av Roar Grønås med 113,1 kilo.

Størst fisk denne dagen, hadde Harald Harridsleff med en sei på 13,56 kilo.

 

 

 

 

2. dag var klubbtur 5 og ble vunnet av Hans Martin Hofgaard med 123,46 kilo.Hans Martin

Hans Martin hadde også størst fisk denne dagen med en Lange på 22,68 kilo.

 

Med totalt 221,16 kilo er han også…….

MAUSUNDMESTER 2014

 

Referat fra turen kan leses HER.

———————————————————————————————————————————————————————————————————-

Roar Grønås ble klubbens «Måløymester 2013» (over 2 dager)

RoarGronas-Lange-23.58kg-Maloy2013Måløy havfiskefestival ble arrangert 9. og 10. august i Nordfjord. 13 av klubbens medlemmer deltok; og her var vår klubbtur nr 7 og 8 lagt inn i festivalen.

Over 2 dager ble Roar Grønås «Måløymester 2013». Han vant klubbtur nr. 7 og ble nr. 2 på klubbtur nr. 8. Tor Haugen vant klubbtur nr. 8.

Klubbtur 7 – Klubbtur 8Måløymester over 2 dager.

Klubbens medlemmer gjorde det også godt under selve festivalen. Roar Grønås tok festivalens største fisk; en Lange på 23,58 kilo.Han ble også nr. 4 totalt på fredag.

FrankKuhlemannTor Barm vant seniorklassen på fredag og tok 2. plassen på lørdag.TorBarm-Maloy2013

Vårt 2. lag var festivalens beste 4-mannslag på lørdag (Haugen, F. Kuhlemann, Grønås, Barm);  og ble nr. 4 totalt over to dager.

Resultater fredag (alle klasser), lørdag (alle klasser), lag over to dagerstørst fisk over to dager.

Per Moen (Båstad HK) med sin reportasje med bilder og resultatlister (PDF).

 

————————————————————————————————————————————————————————————————————

 2012 Mausund – nesten 800 kg. fisk på dobbel klubbtur / langtur

TorHaugen-Mausund2012frontDet var 11 havfiskere med til Mausund og klubbturene nr. 10 og 11 (31. august og 1. september).

På dag 1, klubbtur nr 10, ble det fisket 91,08 kg totalt. Vinner av denne ble Roar Grønås. På dag 2, klubbtur nr.11, ble det fisket 698,56 kg. Vinner av denne ble Tor Haugen. Total fangst over to dager: 789,64 kg. Beste junior dag 1 ble Johan Unneberg, og dag 2 ble beste junior Thomas Ludvigsen.

Mausundmester ble Tor Haugen. Han fikk også størst fisk: en lange på 20,00 kg.

Klubbtur 10 – Klubbtur 11 – Bilder fra Tor Haugen (se under)

—————————————————————————————————————————————————————————————————————

 HHellesoy-2012-006ellesøymester 2012: Harald Harridsleff

Med 77,72 kilo over to dagers fiske ble Harald Harridsleff årets Hellesøymester sammenlagt – 26. og 27. mai 2012. Harald vant første dag (klubbtur 7/2012) og ble nummer to den andre dagen.

Vinner av klubbtur nr. 8/2012 ble Leif Berglund, som også fikk den største fisken, en Lange på 10,76 kilo. Beste junior første dag ble Tom I. Bech, mens Karoline Ekenes vant andre dag. Våre 12 havfiskere fikk totalt 534,34 kilo fisk; fordelt på hhv. 226,10 kg første dag og 308,24 kg andre dag.

Resultater klubbtur 7 – fhfk-res-08-2012 – Sammenlagt over 2 dager –  Bilder fra Gunnar Andersen (se under)

————————————————————————————————————————————————————————————————————-

 2011: Bra innsats på Hellesøyfestivalene

tib-hellesoy10 av klubbens medlemmer deltok under Hellesøyfestivalene 1. og 2. oktober.

Hellesøymester i klubben (best over to dager) ble Hans Martin Hofgaard med totalt 80,7 kg. Vinner av junior 1. dag var Tom Inge Bech. Vinner av junior 2. dag ble Karoline Ekenes. Størst fisk fikk Tor Barm med sei på 7,91 kg. Dette var også største fisk på Øygaarden Havfiskefestival. Vinner av klubbtur nr. 11 ble Tor Barm og vinner av klubbtur nr. 12 ble Hans M. Hofgaard

På Hellesøyfestivalene ble Tor Barm vår beste i herreklassen med en 8. plass dag 1 med 39,8 kg. Tom Inge Bech vant juniorklassen. Karoline Ekenes ble nr. 3. På dag 2 ble Hans M. Hoffgaard nr.2 med 54,1 kg. I Juniorklassen ble Karoline Ekenes nr. 2 og Tom Unge Bech nr. 3

Klubbens medlem Asbjørn Johansen har skrevet en kort reportasje med bilder på nettstedet Hooked.no. Anbefales!

Bergen HK har lagt ut reportasje, bilder og resultatlister. Rapport (PDF) fra Per Moen (Båstad HK)
——————————————————————————————————————————————————————————————————————

JanEkenes-Lange28-7kgMausund20112011: Ny klubbrekord: Lange på 28,7 kilo

Jan Ekenes fikk størst fisk under vår doble klubbtur på Mausund i pinsehelga. Med denne ruggen av en Lange (28,7 kg) satte han ny klubbrekord for arten.

Våre 18 deltagere dro samlet 1.567 kilo med fisk. Vinner av klubbtur nr. 6 ble Tormod Ludvigsen og klubbtur nr. 7 ble vunnet av Jan Ekenes.

Men totalt best over 2 dager, og Mausundmester 2011, ble Ole Løken. Beste Junior ble Tom Inge Bech.

Slideshow med bilder (YouTube video)   – Kort reportasje i Halden Arbeiderblad 23. juni 2011


——————————————————————————————————————————————————————————————————————-

2010: Mausund: 1,2 tonn med fisk på Storhavet

mausund_torhaugen_18kgtorsk_1024

Tor Haugen med Torsk på 18,2 kg

17 av klubbens medlemmer dro på langtur til fiskeværet Mausund ytterst på Trøndelags- kysten 4 – 5. juni. Med 1,2 tonn fiske kan man trygt si at turen var vellykket…

Størst fisk tok Harald Harridsleff med en Lange  på 26,42 kilo. Med det vant han klubbturen andre dagen, mens Vegard Godberg tok hjem seieren første dag

Gunnar Andersen skriver:

«Vi startet turen samlet med 4 biler fra møteplass på «By the Way» kl.20.00 onsdag 2.juni.

Turen oppover gikk uten problemer av noe slag. Første stopp var som vanlig ved «Elgstua» i krysset ved Elverum. Her ble «tankene» tømt og deretter inntok vi litt medbrakt niste og kaffe. Noen sverger som vanlig til pølser og brød. Her dukket den nest siste bilen med Sveberg og Gedde opp. Nå manglet bare bilen fra Oslo med Ludvigsen og Grønås. Disse dukket opp på samme ferge etter hvert.

Vegard Godberg - Kveite på 16,82 kilo

Vegard Godberg – Kveite på 16,82 kilo

Etter diverse stopper, hvor ben og armer fikk sin velfortjente hvile, kjørte vi gjennom Hitratunnellen. På Hitra fikk vi se et rikt dyreliv og vi forsøkte å telle hjort, men det viste seg å være vanskelig. Etter å ha passert flokker på opptil 30-40 dyr, skjønte vi snart at viltskiltene langs veien hadde stor betydning. Vi var skjønt enige i at ingen av oss hadde sett maken når vi kom til at vi hadde sett over 100 hjorter.

Vi ankom fergeleiet  Dyrøy på Frøya ca.kl.07.00 torsdag morgen og fergen gikk til Mausund kl.08.30 i
regnbyger og noe vind.

Fredag morgen var det store spørsmålet om vi kom på havet eller ikke. I følge skipperene var
det ikke forsvarlig å gå ut, så vi måtte satse på fiske innaskjærs. Noen hadde vel litt større kjennskap til hvor de beste fiskeplassene var enn andre, men det var bare å prøve.

En båt, «Ormskjær» med Torleif ved roret, visste vi allerede da vi gikk ut ville bli en god båt. Riktig nok, ombord i denne fikk vi dagens vinner, nemlig junioren Vegard Godberg. Han dro opp ei kveite på nesten 17 kg, sammen med både pigghå, kolje og torsk. Kveita var dagens  største fisk. Ellers ble det på de andre båtene fisket stort sett kolje, torsk og noen smålanger.

Lørdag morgen kom med godvær og bare litt gammel sjø. I dag skulle vi på havet. Vi kjørte ca. 1,5 timer ut og spenningen var stor ved første nedslipp på ca. 80 m. Småseien sto tett og det var vanskelig å komme igjennom stimen. Vi brukte derfor denne seien som åte og stor torsk tok disse.

Etter noen timer kjørte vi for å prøve på 180-200 meters dyp etter storlange. Her var det noen kraftige hogg og langer på opptil 12-14 kg kom opp. Spenningen var selfølgelig stor på vei inn til veiing for å se hva de forskjellig båtene hadde av fangster. Dagens vinner ble Harald Harridsleff med totalt 109,04 kg.

Største fisk var en lange på 26,42 kg. Det var mange torsker, langer og seier fra 10-20 kg.


Alt i alt synes vi at dette var en meget vellykket tur med mange fine opplevelser på storhavet.»

Foto Gunnar Andersen:

Foto Roar Grønås:

—————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

2009: 193 kg. fisk på årets langtur

logo_nautnesGunnar Andersen vant både klubbtur nr. 3 og klubbtur nr. 4 / 2009 på langturen til Nautnes 8. og 9. mai.

Over to dager ble det av hhv. 16 og 17 havfiskere tatt opp 192,03 kg.

Harald Harridsleff tok turens største fisk; en Lange på 8,54 kg.
————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

mausund2008nr1 Fiskeeldorado på Mausund 2-3. mai 2008

Klubbtur nr. 4 og 5 ble avholdt på Mausunds- vær ytterst på Sør-Trøndelags kyst.

29 deltakere og en strålende tur. Bra med kolje, sei, lange, torsk, og brosme.
Total fangst over to dager på 1890 kg….

Størst fisk fikk Hans-Erik Mathisen med en torsk på 24,55 kg.

Vinner klubbtur 4 (dag 1) ble Espen Martinsen og vinner klubbtur 5 (dag 2) ble John Harald Haraldsen.

Fredrikshald Havfiskeklubb markerte samtidig sitt 30-årsjubileum med en feiring (middag) på Mausund på lørdagskvelden (kokt kveite på menyen).

Kort artikkel i Halden Arbeiderblad 20. mai

————————————————————————————————————————————————————————————————————–

2007: Langtur Mausund 4. og 5. klubbtur

11. og 12. mai, 22 deltakere, flott tur, vær og bra med fisk.
Jan Ekenes ble «Mausundmester» over to dager, mens Leif Berglund og Glenn Olsen vant hver sin klubbtur.

Størst fisk: Torsk på 15,64 kg (Leif Berglund). 1.060 kg fisk…

———————————————————————————————————————————————————————————–

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *