Klubbtur 14 Sponvika og Poengfiske

En hælig solskinnsdag og ingen vind, 30 fiskere klare til å komme seg få den enormt fiskerike fjorden.

Jo, slik kunne det vært, men vi fikk nok nøye oss med regnvær, lett vind, mye strøm , mye dorging og 15 fiskere.

Det skal sies at regnet roet seg under fiske, og dagen ble slett ikke værst. Det var mye småsei i fjorden og av innimellom vanskelig å få annen fisk,

Asbjørn Johansen ble dagens mann med 154 poeng, Jan Ekenes og Raymond Danielsen delte 2. plassen med 147 poeng hver.

Det var også veldig gjevnt bak disse. Se resultatlisten. Da gjenstår bare den utstte turen til Drøbak med både poeng og vektfiske.

Klubbtur 12 og 13 NM Holmestrand.

Da var det NM i Holmestrand som stor for tur og vi hadde klubbtur begge dager. Totalt over 100 fiskere møtte med spådommer om elendig vær. Med spådommer lagt til side ble dag en en veldig positiv overraskelse værmessig.

Det skulle vise seg og bli NM i makrellfiske, og båtene gikk veldig forskjellig 1. dag. Både Sandebukta og Strømmen utenfor Holmsbu ga noe fisk, men det var langt mellom hvitting som holdt mål og andre sorter. Størst fisk under NM ble en Torsk og en Kolje på hver seg 1260 gram. Det forteller vel egentlig det meste om fiske.

Vi har heldigvis endel fiskere som allikevel alltid er med i teten og Jan Ekenes gjorde det godt i Sandebukta 1. dag med 2. plass og 6,1 kilo fordelt på Hvitting og Makrell. Han var da kun 1140 gram lederen før dag 2.

Asbjørn Johansen er også en som ofte gjør det bra i Holmestrand og med 5,58 kg var han Fredrikshalds andremann og nr. 7 første dag i NM. Hans Martin hadde også over 5 kilo og var Fredrikshals tredje denne dag.

Dag 2 ble en dag med mye vind og en god del regn, og så godt som alle båter gikk til strømmen utenfor Holmsbu Hotel. Det betyr Makrellfiske, med veldig lite ved siden av. Jan Ekenes gjorde det bra også denne dagen, men måtte se seg slått av Roar Grønås i klubbtur sammenheng. Grønås som kun hadde fokusert på Sei 1. Dag hadde nye tackler for Makrell dag 2 som ga 5,38 kilo og holdt til 5. Plass totalt dag 2. Sammelagt ble det heller labert, men det gjør ikke så mye når Norgesmesteren blir i klubben. Gratulerer til JAN EKENES som blir NM mester, 280 gram forran Jarle Reitan.

Resultater for NM finner du HER