Klubbtur 9 og 10 til Mausund

Endelig var det langtur igjen, mange av oss reiste tidlig for å få litt ekstra fiske. Et par timer Onsdag og hel dag Torsdag var planen.

En hel uke i forvegen var værmeldingene fulgt, og det så slett ikke værst ut. Men vi vet jo fra før hvor lunefullt det kan være på Mausund.

Vidar Magnussen, Leif Berglund, Tor Barm, Tormod Bjørnerud, Kjell Røgenes og Ingar Eriksen kjørte fra Halden Tirsdag kveld, rett i helene var Morten Sigvartsen og Roar Grønås. Vi skulle kjøre samlet fra Elgstua, men gutta fra Nes mistet en visker i regnværet og mistet noe tid før de fikk tak i en ny. Natten er veien er lang, så de hadde god tid å ta igjen de andre og rett nord for Alvdal var de samlet. Før vi ankom Orkanger kunne Vidar fort ha skaffet Elgkjøtt for turen, men berget i siste liten, og tidlig morgen kjørte vi utover øyene. Endel Hjort å se som vanlig før vi entret fergekaia på Dyrøy. Skoleferga ville ikke ha oss med, så det ble den vanlige og vi ankom Mausund med Marit (fra Fiskemottaket) ventene på kaia.

Kort tid etter var bagger og utstyr på plass. Vi hadde avtale med Torleif, Roger og Arild for en kort tid på sjøen. Været var fint og vi tøffet til Stålskjære, her ble det jo litt fisk. En kort prat om bord og vi kjørte en tur til Nipe for å se om det var noe. (Været så ut til å gi utaskjærsfiske Torsdag) Det ble kun 4 nedslipp, men godt nok med fisk for tur Torsdag om været holdt. 

Som vanlig fikk vi rense fisk hos Marit og Malvin, og når dette var gjort ankommer Torstein Buckholm Sæle, Steinar Urdahl og Tor Haugen.

Torstein og Steinar skal også være med ut Torsdag, Tot Haugen skal ut og prøve kveita. Vi får en rolig natt å våkner til utaskjærsfiske. Vi går litt forskjellig, men det er båten som drar til Nipe som får mest fisk. Morten perser på Lange på 21,92 kilo. Men det er Roar som tar mest fisk denne dagen. Vel inne igjen blir det renset fisk og lagt på kjøla. Nå har Jan Ekenes med familie ankommet og vi er fulltallige før konkurransedagene.

Iflg værmeldingen er det en liten mulighet for å komme utaskjærs 1. konkuransedag. Endel nye tackler blir laget før natten igjen gir oss litt søvn,

Vi våkner til endel vind , så skipperne blir enige om å prøve å gå til Stålskjæra. Dette fungerer helt fint, så da ser dagen ut til å gi litt fisk.

Jan og Roar følger hverandre tett, og det er Jan som tar seieren med  90,72 Kilo, Roar tar 2. plass med 79,16 kilo og 3. plassen går til Ingar med 51,18 kilo. Morten hadde med skikkelige filetkniver og de som kjøpte denne fikk kjenne på redskapen Marit bruker til vanlig :-).

Det skulle bli innaskjærsfiske siste dagen og da var det egentlig bare Roar som kunne hente inn seieren på Jan, han ble derimot syk og Jan kunne kruse inn til sammenlagtseier .

Leif var allikevel vinner dag 2 med 14,96 kg, Selv om fisken var vanskelig å få, va det veldig tett i toppen denne dagen. 2. plass ble Jan med 14,2 kilo, og Tor Haugen på 3. med 14,08 kilo. Det skilte bare 4 kilo på de 8 øverste plassene.

Tradisjonen tro, avslutter vi med felles middag og premieutdeling. Etter god mat og drikke klargjøres bilene for turen sørover dagen etter, og før ferga går blir all fisk hentet på kjøla. Eventyret er over for denne gang og vi gleder oss til neste møte med Mausund.