Klubbtur 3 og 4 til Mausund

Så var det endelig Mausund som sto for tur. Etter en lang vinter og lite fisk her hjemme skulle vi endelig få fiske stor fisk igjen.

Vi skulle bare bli 10 fiskere denne turen, men det er mer enn nok for tellende tur, og som vanlig var Vidar Magnussen, Harald Harridsleff, Leif Berglund og Tor Barm reist litt før for å prøvefiske. Morten Sigvartsen, Per Rune Holmøy og Roar Grønås kom med 1. ferge om morgenen. De fikk pratet med båtfører Arvid som skulle ta de en liten tur på ettermiddagen. Utpå dagen kom også Ole Løken, George Halsey og Torstein Buckholm og vi var alle på plass. Prøvefisket denne dagen ga endel fisk og som vanlig på denne tiden, mest Torsk.

Tidlig kveld samles vi for båttrekning, Torleif må dessverre melde forfall 1. dagen en har ordnet annen båt slik at vi får fisket. Værmeldingen sier 5 sekundmeter og det ligger an til utaskjærsfiske. 

Om morgenen møtes vi på kaia, vi for kjøpt agn på kaia til Langefiske. Noen får beskjed om at vi kke skal ut og noen finner det ut når båten stopper etter 10 minutter. Igjen vil ikke skipperne ta oss ut på storhavet og vi må fiske innaskjærs på gytene Torsk. 

Dette er det Morten Sigvartsen som fikser best 1. dagen og lander over 92 kilo. Leif Berglund tar 2. plass denne dagen med over 63 kilo og Roar Grønås på 3. med over 62 kilo. Grønås tar også dagens største fisk, en Lange på 13,88 kilo.

Inne på mottaket etter dagen sløyes det av alle mann og vi får som vanlig god hjelp fra Marit og Malvin. Fisken pakkes og legges på is før noen kalde bayer blir inntatt med samvær og gode historier.

Dag 2, med litt andre forutsetninger da det er meldt MYE vind og dette skal bare øke på. Værmeldingen får treff og det blir vindfull dag til og med innaskjærs. Men fiske blir det og det er noe jevnere denne dagen, men Morten Sigvartsen er utilnærmelig også idag og tar seieren med 65, 24 kilo, Roar Grønås er nr. 2 med 55,18 kilo og Tor Barm nr. 3 med 52,58 kilo. Størst fisk denne dagen Har Leif Berglund med en Torsk på 13,64 kilo.

Harald Harridsleff klarte kunststykke med å få Breiflabb 3 dager på rad. Har agnet fått for mye tid på bånn tro ?

Etter filetering og pakking møtes vi til middag og premie utdeling. Her et Torstein igang med FiskeBALL.

Mausundmester helt overlegent Morten Sigvartsen. GRATULERER 🙂