Currently Browsing: Klubbturer

Grensenappet

Til Grensenappet 2019 kom 60 fiskere, fordelt på 35 Herrer, 4 damer, 5 juniorer og 16 Seniorer. 4 båter ( Bjørg, Østhavn, Gråmåsan og Ragnhild) skulle ta oss ut på en flott dag med poengfiske. Mens sola skinner gjør fiskerne sine forbredelser. Mange hadde vært på prøveturer tidligere. Det hadde vært ganske tregt fiske, helga før, men det var noe bedre denne dagen, og når silda dukket opp, ble det brått litt hektisk og noe høyere poengsnitt denne helga. 

Dagens vinner Andrè Martinsen hadde hele 235 fiskepoeng og med 100 båtpoeng ble totalen 335 poeng og en ganske klar seier foran Petter Skudal med 299,362 poeng og Dagfinn Dahl på 3. med 299 poeng. Alle i Herreklassen.

I dameklassen Var det ikke uventet Torunn Handeland som gikk seirende ut, med 231,387 poeng, fulgt av Linda Arnesen med 159,303 poeng på 2. plass og Turid Strand på 3. plass med 82,775 poeng

I Junior klassen Skilte bare 3,5 poeng de to i toppen. Tobias Baltzersen Vinner foran Christian Young Berg Hansen med henholdsvis 226,660 poeng mot 223,337 poeng. Nicolai Ødegård blir nr. 3 med 195,225 poeng.

Arne Reitan klar vinner i Senior klassen, foran klubbkollega Per Moen. Tor Haugen tar 3. plass. 262,98 poeng, 246,865 poeng og 242,340 poeng endte de med.

Lag konkuransen ble vunnet av Oslo’s 1. lag, foran Båstad’s 1. lag og Torungen på 3. plass.  

I år er var det ikke premie til størst fisk, men til størst flyndre, denne fikk Bjørn Bonde Bakkelid, en Sandflyndre som veide 0,334

Gratulerer så mye til vinnerne 🙂

Vi takker alle som var med oss denne dagen, og ønsker velkommen igjen neste år. Da, kamskje med en liten vri.

 

 

Tur 5 til Sponvika

Søndag var 13 av våre fiskere i Halden for å artsfiske, som en prøvetur for Grensenappet kommende Lørdag.

De fremmøtte kom i regnvær, men det forsvant fort å det ble fiske i stort sett sol hele dagen. 

Godt humør fra fiskesultne medlemmer gjorde at dagen ble fin selv om det var veldig tregt fiske.

Klubbens 1. Tangsprell, sto Raymond Danielsen for, Lignet jo ganske mye på Tor Barm sitt Langebarn, så noe prat om dette før Robin Ødegaard kunne bekrefte at dette var en Tangsprell.

Kom opp mye Skrubbe mot normalt, og lite Sandflyndre mot normalt. Lite bonus flyndrer var det også. Endel ulker og den største på over 340 gram som gjorde at Sune Verby stakk av med størst fisk.

Dagen vinner ble Tor Barm med 91 poeng fulgt av Jab Ekenes med 79 poeng og Roar Grønås med 73 Poeng. Vi Gratulerer og ønsker lykke til på Grensenappet.

Det skal sies at båten vi var ute med hadde store problemer med å ligge i strømmen. 

 

Mausund tur 2 og 3

Klubbtur 2 og 3 gikk til Mausund og 16 av klubbens medlemmer tok turen.

Som vanlig stappet med alt for mye utstyr og håp om drømmefisken.

Noen hadde reist tidlig og fått med seg 2 dagers prøvefiske. Det ble ikke det helt store.

På grunn av litt vind, ble det 2 dager med innaskjærsfiske, der Vidar Magnussen allikevel fisker 90,42 kilo dag 1 og vinner forran Raymond Danielsen med 88,1 kilo og Jan Eric Herrstrøm på 3. med 59,48 kilo.

Marit og Malvin på mottaket, hadde som vanlig ordnet klart for sløying av fisk, og hjalp til med sløying til alle var ferdig. Tusen takk 🙂

Litt mat og kveldskos må til, og noen fiskeskrøner ble det også, mens noen lagde tackler til dag 2.

Etter en natts søvn, var det ny tur ut. En nydelig dag på sjøen ventet med skyfri himmel og mye mindre vind enn dag 1.

Noe jevnere mellom fiskerne denne dagen og igjen er det Vidar Magnussen som får mest med 63,67 kilo, med nykommer Ole Gunnar Beckmann på 2. med 54,4 kilo og Roar Grønås på 3. med 51,08 kilo.

Ole Gunnar Beckmann klinte til med ei Lange på 16,5 kilo og tok størst fisk denn helgen. Gratulerer 🙂

Det ble som vanlig en felles middag Lørdag, der det også ble premie utdeling. Vi Gratulerer Vidar Nagnussen som Vårens MAUSUNDMESTER 🙂

Klubbtur 1

Da var det endelig klart for tur igjen, den gikk til Engelsviken, og var poengfisket.

Pga. litt vind, dro vi ikke til Bjørnen, men ble liggende i vika ved Rauer.

Vi hadde med 2 juniorer denne gangen, og det er veldig hyggelig. 

Det ble lite fisk, og vinneren Raymond Daniesen hadde 54 poeng, På andre er det ikke mindre enn 4 stk, George Halsey, Tor Barm, Steinar Urdahl og Roar Grønås, alle med 53 poeng.

Det kom opp Sandflyndre, Skrubbe, Rødspette, Fløyfisk, Ulke, Hvitting, Sandkutling og Svartkutling.

En fin dag ute med Bjørg som slet litt med både vind og strøm.

Gratulerer til Raymond som kanskje endelig er kvitt stempelet som den evige toer :-).

Ses på Mausund 🙂

Årets siste tur

Årets siste fisketur.

 

En flott og kald morgen startet turen ut fra Mølen. 12 fiskere var klare og småkroktaklene ble festet på stengene. Vi startet fiske ved stenbryggen ved den nye brua.Her var fisket så som så. Tor Barm var den som startet best med flere bonus flyndrer og 2 Fløyfisk. Tor hadde råreke og det virket som det var best til å starte med. Vi svirret litt rundt på plassen og fikk opp litt fisk hele veien. Etter 2 timer fiske flyttet vi videre til kobbungen. Her tok fisket seg opp og Steinar var i slaget og flekket opp 20 Kutlinger på kort tid. Det var mange som fikk 15-20 på andre arter denne turen. Og da klippet vi ikke for all krabben vi fikk. Undertegnede fikk i tillegg en sjøkreps på kroken : ) Vi lå rundt øya og fisket småfisk da silden kom inn. Her var Harald,Raymond og Steinar kjapt på og fikk bra med Sild. Det virket som de som var lengst frem på båten som fikk mest Sild da de lå mer mot ¨dypet¨. Dette ble ble avgjørende for poengopptellingen.

Steinar knuste oss denne gangen med 229 poeng før Raymond med 196 og Undertegnede med 189. Vi takker for fiskeåret 2018 og gleder oss til 2019.

 

Mvh Hans-Martin Hofgaard

Klubbtur 10 Skjærgårdsfestivalen

I dag var det klar for festivalfiske i drøbak. Været var ikke det beste og det regnet godt store deler av dagen, Men været stoppet ikke 46 fisker i festivalen der 9 av dem var fra klubben vår. Alle båtene hadde mølla i sikte og fisket der hele dagen. For meg startet det tregt , men fikk lurt opp en sei etter 1 times fiske. Litt senere fikk jeg en under mål og mistet en større fisk L. Jeg trykte for det meste på bunnen hele dagen og fikk lurt opp noe hvittinger over mål, samt en grei kolje. Noen ganger kom makrellen under båten og da fisket jeg aktivt etter disse med samme takkel som til seien. De nappet alt fra 10-40 meter (jeg fisket mest rundt 30). Jeg fikk flere greie makreller på dette noe som gjorde att snittstørrelsen på makrellen min var bedre enn de andre som fisket med hekle og høyere opp i vannet. Etter 5 timer fiske, utsortering av makrell og en våt opplevelse stod jeg igjen med 4,97 kg. Dette holdt til seier i klubbturen og en 6 plass i festivalen. Tor Barm (4,22) og Jan Ekenes (3,71) var de 2 påfølgende i  klubbturen. Gledelig klarte også 2 laget å komme på 3 plass med (13,57). Det var ikke mye fisk denne gangen heller og med 37 fiskere første dagen og 46 fiskere andre dagen i festivalen viser det seg at mange begynner å bli lei av lite fisk og vektfiske i drøbak. Men vi for ha trua og satse videre : )

Skitt fiske Hans-Martin

« Older Entries