Currently Browsing: Langtur

Klubbtur 8 og 9 til Måløy

Morten127 av klubbens medlemmer reiste til Måløy 5. og 6. August, på de to siste dagene av den 4 dager lange festivalen. Vi skulle være med Måløy sine dager som tidligere.

Vi har jo som klubb gjort det veldig bra i Måløy, og hvorfor skulle vi ikke det denne gangen også, selv om vi var bare 7 stykker.

Vi møttes i Måløy og skulle ligge på Stenvik camping som tidligere, og fikk 3 rom ved siden av hverandre, mens Tor Barm og kona hadde parkert bobilen på kaia.

Det ble en rolig torsdag med tacklebinding og litt godt i glasset.

På kaia fredags morgen ble vi møtt av beskjed om innaskjærsfiske. De fleste båtene gikk da nordover og stoppet rett innenfor linja som var trukket. Det var minimalt med sjø der og helt optimalt for de som lett blir sjøsjuke.

Litt forskjellige tilnærminger til Seien som var på plassen og både pilking og agning fungerte.

Roar 21Ved innveiing på kaia var det Roar Grønås som hadde gjort det best av våre denne dagen med 33 kilo. Han hadde glemt å bløgge en fisk og mistet seieren på båten og 3 kilo innveid. 2. plass hos oss denne dagen ble Tor Barm, med Jan Ekenes på 3.

DOMSTEIN som sponser Nfhk, hadde invitert til havets delikatesser i teltet på kaia og hadde fått opp kokker fra Geilo. Det fungerte godt, og det ble et helt fortreffelig måltid, der fiskesuppen fikk ekstra mye skryt. Litt godt i glasset denne kvelden også, gjorde dagen fullkommen.

Etter en natts søvn, møttes vi til Dag to og første reis Kristoffer Sigvartsen fikk en liten overraskelse når han var valgt til fiskeskipper :-), dette løste seg raskt. I dag var det ingen begrensning på gangtid og utenskjærsfiske. Noen fisket alikevel innaskjærs, siden enkelte båtførere ikke visste om plasser og fiskeskippere ikke var lokale.

Morten11Denne dagen ble Morten Sigvartsen best av våre med 56 kg, og i tillegg nr. 2 for dagen av alle. BRA JOBBA !!! 2. plass hos oss denne dagen ble Jan Ekenes og Kristoffer Sigvartsen nr. 3.

SAMMENLAGT OG MÅLØYMESTER ER MOTEN SIGVARTSEN   GRATULERER

Tor Haugen, Morten og Kristoffer Sigvartsen reiste på bankett, og fikk overgitt premie til Morten for dag 2(4), og 2 plass totalt for 2 dager, samt 3 plass for to dager til Roar Grønås. Premiene var Shimano Beast Master slim 20-30pund til begge. Kristoffer vant en Smimano Beast Master 20-30pund på trekning av junior premiene.

Nok en gang har vi gjort det strålende i Måløy. Takk til dere som var med på tur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Langtur til Mausund 24-25/4-2015

Leif

Mausundmaster April 2015

Nærbilde av ørn

Vi så mye Havørn

Det var dags for tur 4 og 5 som gikk til Mausund. 12 av medlemmene og Sønnen til Ingolf (Dennis) møttes på Mausund. Harald Harridsleff, Vidar Magnussen og Roar Grønås var kommet noen dager før, mens Knut Gedde og Sune Wernby kjørte noen timer før Leif Berglund, Kjell Røgenes, Tormod Bjørnerud, Oscar Bjørnerud, Hans Martin Hofgaard, Frank Kuhlemann, Ingolf Kuhlemann og Dennis Kuhlemann. Reisen opp gikk uten noen komplikasjoner og vi skulle ligge på Matrosen og i «Frank» huset. «Frank» huset var ikke bra og gutta som allerede hadde bodd hos Marit ved fiskemottaket fortsatte å bo der og fikk også Knut Gedde som gjest.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Størst fisk dag 1, Torsk 8,8

Med mye vind noen dager så det mørkt ut for å fiske utaskjærs og det ble også innaskjærsfiske. Fordelt på 4 båter rundet vi Øst for øya. Det var noe liv, og noen brukte agn, mens MR MAUSUND denne turen Leif Berglund brukte blank pilk og mark oppheng. Det var tydligvis rette oppskrift og han Totalt dominerte 1. dag og vant klart med sine 57,58 kilo. GRATULERER. Gledelig er det med Tormod Bjørnerud på 2. plass med 30,18 kilo og Vidar Magnussen på 3. med 29,28 kilo. Her tar vi med karen med fjerde mest i dag Oscar Bjørnerud med 25,32 kilo. Han vant også størst fisk for dagen med en Torsk på 8,8 kilo.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Størst fisk dag 2 Torsk 14,64

Håpet var desto større for dag 2 om å komme ut på havet for storfisken. Været så noe bedre ut, men igjen ble det innaskjærsfiske. Nå var jo nyheten om blank pilk og mark spredd seg, så det blenesten dobbelt så mye fisk med inn denne dagen. Det sto stappet med Torsk på bunn, men disse hadde gytetid og var ikke veldig bitevillige. Mye torsk ble huket, men bidro med vekt. Noe Lyr og Hyse tok godt og som dagen før er det Leif Berglund som stikker av med seieren med sine 64,98 kilo. GRATULERER IGJEN. Han har god klaring til nr. 2 som er Harald Harridsleff med 55,64 kiloog nok en gang på 3, plass er Vidar Magnussen med 44,54 kilo. Han har også størst fisk dag 2, med en Torsk på 14,64 kilo. Kjell Røgenes varter opp med 41,48 kilo som 4. mann denne dagen. 

Samme kveld samles vi til felles middag på matrosen, før vi har premieutdeling. Etter en hyggelig kveld ble det noen timer på øyet før vi reiste med ferja for denne gang. Kjøreturen hjem gikk også fint for alle, og vi møtes snart igjen for ny fisketur.

 

2 dagers tur til Måløy (klubbtur 9 og 10)

UtfartAvreise til Måløy for 2 dagers fiske sto for døren, og 9 fiskere fra klubben reiste opp for og delta. Det var totalt 75 påmeldte og den gode innsatsen i fjor lå på minnet.

Jan og familien var allerede på samlingspunktet på rasteplassen rett sør for Lillehammer når Tormod, Thomas og Roar ankom ( Tormod og Thomas med årets første tur.). Rett i hæla hadde vi Harald og Tor H. , mens Ole og George føk forbi. Tor B. og fruen hadde med seg et barnebarn og hadde kjørt av gårde i bobilen dagen før. Det ble litt å tygge på for de som hadde det, før vi kjørte hele 15 minutter før de som ikke hadde noe og tygge på måtte stoppe og spise. Meden god og mett Harald kusket vi videre oppover og det gikk i gjamt rolig tempo uten noe form for kluss, og vi ankom Måløy i 4 halv 5 tiden. Der møttes vi alle (utenom Tor B, som selvsagt fikk servert av sin fru 🙂 ) til felles bespisning. Etter en hyggestund med middag, tok vi turen til kaia der vi fikk registrert oss.

Det ble et par pils og litt tackle knyting med sladder før vi hoppet til køys. Ikke alle fikk den søvnen som trengtes, selv med trivelig sengekompis. ( Tormod 🙂 )

Så kom dagen for den 1 turen, og vi var tidlig nede på kaia og fikk handlet agn og fant båtene. En båt hadde tatt kvelden så Roar og resten av gjengen ble spredt på andre båter.Gutta etter dag 2

Vi blir møtt av mye sjø og selv om vi ikke er enige om størrelsene på bølgene, var det sånn at båter som var kun kort vei fra hverandre ble ute av syne i bølgene.

Det ble en lang dag ute, holde seg fast og fiske, og en del ble også sjøsyke. Men det ble litt fisk. På langt nær som forrige året.

Best av våre ble Roar Grønås som endte på 6 plass på herresiden, akkurat utenfor premiehylla. Dette var også eneste plasseringen som nevnes denne dagen.

Ingen felles bespisning denne kvelden, men igjen noen øl på respektive plasser og mer skravling. (Harald med TOBIS)

DAG 2, skulle vise seg at Fredrikshald skulle ta STORESLEM.Harald med TobisOle (måløy 2014)

Mindre bølger denne dagen, men krappere, de fleste båter gikk ut, men flere kjørte 1 time og 20 minutter tilbake forde noen fiskere syntes det ble for tøft. Leit ettersom det ikke var fisk innafor. Noen båter ble der de var, og Tor Haugen traff riktig båt og fisket veldig bra med 53,3 kilo og vant herreklassen, Ole Løken var også i drivet denne dagen og fikk 38,62 kilo og Vant seniorklassen, i tillegg hadde han lørdagens nest største fisk. Ikke nok med det, Thomas Ludvigsen vant juniorklassen med 6,4 kilo og gjorde dagen komplett.    GRATULERER GUTTER  

På Bankett

 

 

Vi koste oss på Bankett med Bacalao og mat fra sjøen, mens en trubadur og Ausekara sto for underholdningen. Gutta hentet Stenger, sneller og fiskebag fra premiebordet. Ellers, måtte Ole la bilen bli igjen, men fikk ordnet med leiebil og er kommet seg hjem, som vi andre.

 

 

Resultatene finnes på nfhk.no, våre egne finnes som vanlig på vår link under resultater.